Pivo Ignác je jedním ze třech druhů nového piva z Vysočiny, které se vaří v Radniční restauraci v Jihlavě.

Pivo Ignác je jedním ze třech druhů nového piva z Vysočiny, které se vaří v Radniční restauraci v Jihlavě. | foto: Petr Lemberk, MAFRA

Radniční pivovar v Jihlavě uvařil dvacet tisíc piv, mok posvětil farář

  • 1
Na Masarykově náměstí v Jihlavě se po roce a devíti dnech znovu otevírá Radniční restaurace. V jejím podzemí vznikl místo bývalé diskotéky malý pivovar. Ve 14:00 přivítá restaurace první hosty.

Šéfkuchař Libor Homolka si novou kuchyni v Radniční restauraci pochvaloval. "Veškeré vybavení jsem si vybíral sám, takže s kuchyní musím být spokojen," řekl muž, který osm let dělal šéfkuchaře v hotelu Gustav Mahler.

A zatímco kuchaři se na novém pracovišti cítili jako ryba ve vodě, v restauraci se od neděle "rozkoukávaly" akvarijní rybky v novém akváriu.

Nový interiér Radniční restaurace v Jihlavě.
Akvarijní rybičky se staly součástí nového interiéru Radniční restaurace v Jihlavě.

Radniční restaurace v přízemí doznala znatelných úprav. Zmizela dřevěná nadstavba nad barem a celá restaurace je laděná v novém interiéru se stále stejným výhledem na Masarykovo náměstí.

Pravé lákadlo a srdce nového podniku se ukrývá v podzemí, kde dříve bývala diskotéka Netopýr. Nyní tam sídlí nový pivovárek z Vysočiny s padesátkou míst.

V klenbách historického sklepení čeká hosty vkusně a stylově zařízený interiér. Ani milovníci tance nepřijdou zkrátka. V části, kde byl dřív velký diskotékový bar, je v plánu taneční plac. "Hudba přitom nebude v oddělené části rušit další hosty," dodal Tomanec.

Podzemí zaplnilo i deset tisíc litrů chmelového moku. Varny Radničního pivovaru dokonce vysvětil farář Karel Koblížek. Pivovárek vaří tři druhy piva s názvy Ignác, Zikmund a Zuzana.

Podle provozovatele Radničního pivovaru Miroslava Tomance činí investice do vybavení asi 10 milionů korun. Z toho asi polovina peněz padla právě na technologii pivovaru.