Šéfkuchař Libor Homolka si novou kuchyni v Radniční restauraci pochvaloval. "Veškeré vybavení jsem si vybíral sám, takže s kuchyní musím být spokojen," řekl muž, který osm let dělal šéfkuchaře v hotelu Gustav Mahler.
A zatímco kuchaři se na novém pracovišti cítili jako ryba ve vodě, v restauraci se od neděle "rozkoukávaly" akvarijní rybky v novém akváriu.
Radniční restaurace v přízemí doznala znatelných úprav. Zmizela dřevěná nadstavba nad barem a celá restaurace je laděná v novém interiéru se stále stejným výhledem na Masarykovo náměstí.
Pravé lákadlo a srdce nového podniku se ukrývá v podzemí, kde dříve bývala diskotéka Netopýr. Nyní tam sídlí nový pivovárek z Vysočiny s padesátkou míst.
V klenbách historického sklepení čeká hosty vkusně a stylově zařízený interiér. Ani milovníci tance nepřijdou zkrátka. V části, kde byl dřív velký diskotékový bar, je v plánu taneční plac. "Hudba přitom nebude v oddělené části rušit další hosty," dodal Tomanec.
Podzemí zaplnilo i deset tisíc litrů chmelového moku. Varny Radničního pivovaru dokonce vysvětil farář Karel Koblížek. Pivovárek vaří tři druhy piva s názvy Ignác, Zikmund a Zuzana.
Podle provozovatele Radničního pivovaru Miroslava Tomance činí investice do vybavení asi 10 milionů korun. Z toho asi polovina peněz padla právě na technologii pivovaru.