Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Na jihlavské skládce hořely pneumatiky, někdo je zřejmě zapálil úmyslně

  22:54aktualizováno  15. května 9:46
V Jihlavě-Henčově hořely stovky pneumatik na skládce komunálního odpadu. Požár, u kterého zasahovalo pět hasičských jednotek, byl zlikvidován kolem půlnoci. Skládku nejspíš někdo zapálil úmyslně.

Hasiči likvidují požár tisíce pneumatik v Jihlavě (ilustrační foto) | foto: HZS ÚSteckého kraje

Hustý černý dým bylo podle hasičů možné spatřit až z několikakilometrové dálky. Hořící hromadu pneumatik o rozloze asi 20 x 15 metrů se hasiči snažili oddělit od dalších pneumatik, aby nechytily.

Požár se jednotkám podařilo lokalizovat po 40 minutách. "K rozšíření požáru na další pneumatiky nedošlo. Dohašovací práce na místě trvaly však ještě několik hodin," uvedla mluvčí hasičů Petra Musilová s tím, že pneumatiky se podařilo dohasit kolem půlnoci.

Při požáru se nikdo nezranil, škoda byla předběžně vyčíslena na 5 tisíc korun. Podle Martina Málka ze společnosti Služby města Jihlavy, která skládku provozuje, vše nasvědčuje úmyslnému zapálení.

Podobný požár se stal na skládce i loni v létě. I v tomto případě byl oheň zřejmě úmyslně zapálen, pachatele se však nepodařilo dopadnout.

Autoři: ,




Hlavní zprávy

Další z rubriky

Takto vypadá budova jihlavského kulturního domu v současnosti. Původním...
Co chybí jihlavskému kulturáku? Plánované náměstíčko s fontánou

Jihlavský dům kultury si architekti Věra a Vladimír Machoninovi „střihli“ před více než 60 lety na rozjezd své kariéry. Pak přišly na řadu i pražský obchodní...  celý článek

Na hlavním tahu mezi Jihlavou a Havlíčkovým Brodem havarovala tři auta. Zraněno...
Při nehodě tří aut se mezi Jihlavou a Brodem zranilo deset lidí

Hlavní tah z Jihlavy na Havlíčkův Brod uzavřela dopoledne nehoda tří vozidel. Na místě kromě záchranářských sanitek zasahoval i vrtulník. Příčina střetu zatím...  celý článek

Hmyz určený ke konzumaci je podle kuchaře Milana Václavíka speciálně...
Pojídání cvrčků a pavouků brání jen mentální bariéra, říká hmyzí kuchař

Tepelně upravený hmyz má být časem běžnou součástí našeho jídelníčku. Myslí si to celá řada odborníků. Jeden z nich, hmyzí kuchař Milan Václavík, vařil v...  celý článek

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.