Nový provozovatel vybavil restauraci názvem Double Decker i zcela novým interiérem. | foto: PSJ: Miroslav Fuks

Jihlavský City Park pozve návštěvníky na kávu na střechu budovy

  • 0
Luxusní posezení s kávou se už v květnu má otevřít návštěvníkům na střeše jihlavského City Parku, kde vznikne zahrádka s posezením. Ta bude přístupná z proskleného prostoru, ve kterém teprve pár dní funguje nová kavárna s restaurací Double Decker.

"Od května, s ohledem na počasí možná už dříve, bychom chtěli na střeše City Parku otevřít zahrádku s padesáti místy," potvrdil Vladislav Jiroušek, vedoucí nové restaurace a kavárny Double Decker a šéf jihlavského hotelu Gustav Mahler.

Stolky oddělí pásy zeleně

Střecha nákupního centra bude nově osázená pásy zeleně. "Plochu přes travnaté pásy propojí jakési mostky, které scelí zahrádku tak, aby byla pro hosty i obsluhu přístupná a hosté přitom měli soukromí, nepůjde tak o klasickou zahrádku," popsal Jiroušek.

Zahrádka bude ohrazená, aby se lidé nepohybovali po celé střeše City Parku. "Museli jsme dostat povolení od statika i od památkářů. Ti se k záměru vyjádřili kladně, během měsíce bychom tak už měli vyřídit pouze nějaké formality," vysvětlil hoteliér.

Hosté z věže vidí i do pasáže

Prosklená "věž" na střeše budovy byla donedávna nešikovně přístupná pouze boční nenápadnou chodbou vedoucí k toaletám. "Přístup do věže byl v prvním konceptu vyřešen špatně, pomocí schodiště, o kterém návštěvníci City Parku často ani nevěděli," připustil Vladislav Jiroušek.

Nový provozovatel vybavil restauraci zcela novým interiérem. "Interiér je laděn do černé, červené a bílé. Jde o prostor, který by neměl být narušen žádnými prvky navíc," popsal design Jiroušek.

Název Double Decker je inspirován legendárními dvoupodlažními autobusy z Londýna. Prosklená vyvýšená část budovy nabízí ještě jedno patro, které zatím zůstává nevyužité. Je z něj přitom jedinečný výhled na historické centrum města s dominantou kostela svatého Jakuba.

"Nejvyšší patro není součástí pronájmu. Do budoucna nevylučujeme využití i této plochy, mám ale obavy, že bychom pak nebyli schopni tři patra restaurace s venkovní zahrádkou logisticky ani s omezenými skladovými kapacitami zvládnout," poznamenal Jiroušek.