Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Pečení perníčků k původním českým Vánocům nepatří. Přišlo z Německa

Hlavním jídlem na Štědrý večer býval často jablečný štrúdl, k němuž se pil punč, nebo vánočka s omáčkou. Teprve před necelými sto lety se na vánoční tabuli dostal kapr a maso vůbec. Dodržovala se i tradice, ze které měly hospodyňky radost. Vařilo se jen na Štědrý den, o svátcích se dojídaly zbytky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

V66o78k66o78u53n 19V95l82a74d51i94m90i83r 8912688409438

U nas se pernicky nikdy nepekly. ono upect opravdu dobry pernicek vubec neni jednoduche.

Posledni leta je kupuji od firmy Schmidt Nürnberg. Ty se pecou uz v lete aby spravne odlezely a jsou opravdu vyborne.To podivne z Pardubic je vhone jen na strouhani a posypani neceho.

0/−2
22.12.2016 19:30

P14e32t75r 76B46a38č15a91v17č53í89k 3893798231369

Pozdě! Mám je napečené, nazdobené a sežeru je průběžně.

+5/0
22.12.2016 19:11







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.