Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Pečení perníčků k původním českým Vánocům nepatří. Přišlo z Německa

Hlavním jídlem na Štědrý večer býval často jablečný štrúdl, k němuž se pil punč, nebo vánočka s omáčkou. Teprve před necelými sto lety se na vánoční tabuli dostal kapr a maso vůbec. Dodržovala se i tradice, ze které měly hospodyňky radost. Vařilo se jen na Štědrý den, o svátcích se dojídaly zbytky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

V65o48k69o38u59n 36V44l73a57d83i62m95i49r 8202338219148

U nas se pernicky nikdy nepekly. ono upect opravdu dobry pernicek vubec neni jednoduche.

Posledni leta je kupuji od firmy Schmidt Nürnberg. Ty se pecou uz v lete aby spravne odlezely a jsou opravdu vyborne.To podivne z Pardubic je vhone jen na strouhani a posypani neceho.

0/−2
22.12.2016 19:30

P42e53t85r 62B74a16č48a95v28č29í57k 3573718411429

Pozdě! Mám je napečené, nazdobené a sežeru je průběžně.

+5/0
22.12.2016 19:11







Najdete na iDNES.cz