Diskuze

Nejlepší bystřická vánočka voněla rumem. Lidem chutnala nejvíc

Na povrchu bohatě sypaná mandlemi, uvnitř skrývala spoustu rozinek a ořechů. A hlavně voněla nezaměnitelným rumovým aroma. Taková vánočka chutnala nejvíc laické veřejnosti při tradiční soutěži amatérských pekařek v Bystřici nad Pernštejnem při zahájení adventu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Všechno je o materiálu, který se do pečiva dává! Starý pan soused, pekař u Odkolků, odcházel do penze velmi zhnusen s tím, že polovina těch dražších ingrediencí patřících do vánočního pečiva se rozkrade ve skladu a na cestě do výrobny či přímo při výrobě. A navíc jsou i normy a recepty oproti těm "socialistickým" již silně redukovány v zájmu snižování výrobních nákladů....

2 0
možnosti

Nejlepsi vanocku pekla moje babicka; 3 poschodi, mezi nimi pomazanka z orechu, cukru, rumu, bilku; v teste samozrejme rozinky, mandle.

1 0
možnosti

V Cesku pouzivala Vase babicka do vanocky i rum? A kde ho kupovala?

0 6
možnosti