Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Obchody míchají na pultech čerstvé a trvanlivé potraviny, zlobí farmáře

V regálech obchodů jsou smíchané trvanlivé a čerstvé mléčné výrobky. Zákazník je nepozná a sáhne pro ty s delší dobou trvanlivosti. Za jeden z velkých problémů, který farmářům komplikuje život, to označili při sobotní propagační akci v Úhořilce na Havlíčkobrodsku malí producenti potravin.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P60a12v24e48l 48T41e96s97a38ř 6898153856593

Osobně si myslím, že by výrobcům "čerstvého" ale především méně trvanlivého sortimentu pomohl návrat ke značení jako kdysi. Pokud si dobře pamatuji, bývaly na výrobcích dva datumy. Datum výroby a datum spotřeby. Z toho i laik pozná o jaký druh výrobku se jedná a dá se předpokládat že výrobek s kratší životností by mohl obsahovat méně konzervantů a dalších do dlouhotrvanlivých výrobků přidávaných látek.

0/0
26.8.2014 13:16

M39a66r79i63e 77B27r85o71d28i34n62o29v87á 9216848467316

Jsem Marie Brodinová, článek jsem neměla možnost vidět. Musím uvést některé údaje na pravou míru:   Všechny naše výrobky jsou vyráběny z pasterovaného:-) mléka a jsou bez konzervantů a náhražek. Zaměstnáváme dva pracovníky a dva na dohodu o provedení práce. Hospodaříme společně s manželi Čiplovými nikoliv Čeplovými.

+1/0
25.8.2014 23:06

T60o58m85a82s 13N81o95v87o18t22n49y 3871576778679

Tyto rádoby "farmářské" nebo "čerstvé" výrobky jsem si párkrát koupil - mléko, jogurt atd. Skoro vždy se zkazí ještě před datem spotřeby, takže jsou asi tak čerstvé, že nevydrží vůbec nic. Díky, za ty peníze to už nechci, stejně je to většinou podvod jako předražené Bio. Nejlepší je kupovat výrobky menších regionálních firem, které ale mají nějaké to zázemí výrobního provozu a můžou zaručit určitou kvalitu a stálost výroby. Jogurt za 40 Korun si fakt nechce.

+1/0
25.8.2014 12:42

J56a36k85u61b 81M37r33á38z35e17k 1423771613

Ono záleží na tom jak jste výrobek skladoval a pokud si myslíte, že čerstvé vydrží 3 týdny tak to se mýlíte. Sami máme malou výrobnu na mléčné výrobky a na čerství právě zavakuovaný sýr dáváme trvanlivost 10 dní s tím, že po otevření je nutno ho spotřebovat do 48 hodin. A k cené, vemte si, že většina takovýchto malých producentů dělá vše manuálně a bez jakýchkoliv náhražek, takže na jogurt potřebuje více mléka a nemůže ho nahradit žádnou náhražkou (sušená syrovátka, škrob ..). Jen na okraj mi prodáváme 150ml jogurt za 12Kč a kolikrát lidé ještě brblají, jak jsme drazí. Lidi by chtěli všechno nejradši zadarmo, ale už nevidí tu práci se vším ( obstarat zvířata, krmení pro ně na celou zimu, zpracování mléka atp.).

+2/0
25.8.2014 14:14

J28i59n29d21ř61i17c38h 55Š98k76o35p83e83k 4755691140465

to víš, není to naprané stabilizátory, takže když to necháš půl dne válet v teple v autě, nemůžeš se divit :-)

+3/0
25.8.2014 15:27

A83l69a55n 93Ř72e61p35k32a 4645926

A kdyby jen to, některé míchají i čerstvé a prošlé potraviny v regále dohromady :-PRv

+1/0
25.8.2014 12:17

L37u29c60i75a70n 13P43a68p58a92z37i35a49n 5494217561595

Klíčem je slovo čerstvý! Pokud je čerstvý jogurt, čerstvé mléko, čerstvý tvaroh, čerstvé máslo, pak je zřejmé, že to není trvanlivé, ale čestvé. Takže především je třeba naučit zákazníka, aby věděl, že má kupovat jen to čerstvé, pokud si chce pochutnat.

+1/0
25.8.2014 11:22







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.