Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Obchody míchají na pultech čerstvé a trvanlivé potraviny, zlobí farmáře

V regálech obchodů jsou smíchané trvanlivé a čerstvé mléčné výrobky. Zákazník je nepozná a sáhne pro ty s delší dobou trvanlivosti. Za jeden z velkých problémů, který farmářům komplikuje život, to označili při sobotní propagační akci v Úhořilce na Havlíčkobrodsku malí producenti potravin.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P93a66v30e41l 92T48e91s85a18ř 6558173716863

Osobně si myslím, že by výrobcům "čerstvého" ale především méně trvanlivého sortimentu pomohl návrat ke značení jako kdysi. Pokud si dobře pamatuji, bývaly na výrobcích dva datumy. Datum výroby a datum spotřeby. Z toho i laik pozná o jaký druh výrobku se jedná a dá se předpokládat že výrobek s kratší životností by mohl obsahovat méně konzervantů a dalších do dlouhotrvanlivých výrobků přidávaných látek.

0/0
26.8.2014 13:16

M84a12r19i75e 80B27r93o83d97i18n78o96v58á 9776368677456

Jsem Marie Brodinová, článek jsem neměla možnost vidět. Musím uvést některé údaje na pravou míru:   Všechny naše výrobky jsou vyráběny z pasterovaného:-) mléka a jsou bez konzervantů a náhražek. Zaměstnáváme dva pracovníky a dva na dohodu o provedení práce. Hospodaříme společně s manželi Čiplovými nikoliv Čeplovými.

+1/0
25.8.2014 23:06

T68o48m89a20s 83N87o68v35o53t91n38y 3971136678129

Tyto rádoby "farmářské" nebo "čerstvé" výrobky jsem si párkrát koupil - mléko, jogurt atd. Skoro vždy se zkazí ještě před datem spotřeby, takže jsou asi tak čerstvé, že nevydrží vůbec nic. Díky, za ty peníze to už nechci, stejně je to většinou podvod jako předražené Bio. Nejlepší je kupovat výrobky menších regionálních firem, které ale mají nějaké to zázemí výrobního provozu a můžou zaručit určitou kvalitu a stálost výroby. Jogurt za 40 Korun si fakt nechce.

+1/0
25.8.2014 12:42

J18a66k80u86b 65M89r88á87z20e43k 1203681223

Ono záleží na tom jak jste výrobek skladoval a pokud si myslíte, že čerstvé vydrží 3 týdny tak to se mýlíte. Sami máme malou výrobnu na mléčné výrobky a na čerství právě zavakuovaný sýr dáváme trvanlivost 10 dní s tím, že po otevření je nutno ho spotřebovat do 48 hodin. A k cené, vemte si, že většina takovýchto malých producentů dělá vše manuálně a bez jakýchkoliv náhražek, takže na jogurt potřebuje více mléka a nemůže ho nahradit žádnou náhražkou (sušená syrovátka, škrob ..). Jen na okraj mi prodáváme 150ml jogurt za 12Kč a kolikrát lidé ještě brblají, jak jsme drazí. Lidi by chtěli všechno nejradši zadarmo, ale už nevidí tu práci se vším ( obstarat zvířata, krmení pro ně na celou zimu, zpracování mléka atp.).

+2/0
25.8.2014 14:14

J62i94n89d23ř58i49c20h 47Š32k95o73p28e31k 4175541720125

to víš, není to naprané stabilizátory, takže když to necháš půl dne válet v teple v autě, nemůžeš se divit :-)

+3/0
25.8.2014 15:27

A54l98a14n 21Ř93e49p21k54a 4805796

A kdyby jen to, některé míchají i čerstvé a prošlé potraviny v regále dohromady :-PRv

+1/0
25.8.2014 12:17

L77u58c11i10a49n 76P98a23p89a95z48i84a54n 5274917691435

Klíčem je slovo čerstvý! Pokud je čerstvý jogurt, čerstvé mléko, čerstvý tvaroh, čerstvé máslo, pak je zřejmé, že to není trvanlivé, ale čestvé. Takže především je třeba naučit zákazníka, aby věděl, že má kupovat jen to čerstvé, pokud si chce pochutnat.

+1/0
25.8.2014 11:22







Najdete na iDNES.cz