Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Mlýn přečkal válku i znárodnění. A dnes mele mouku tak, jako kdysi

Řemeslo, které se dědí z generace na generaci, oprášil ve Střížově nedaleko Brtnice na Jihlavsku s pomocí rodiny František Křepela. Ten se na počátku devadesátých let rozhodl obnovit provoz mlýna, který u Střížova ve třicátých letech vybudoval jeho dědeček Karel Vidourek.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

S43i47m13o68n73a 73Š86í34r20o63v22á 1200975215438

Ty stroje to je nádheraR^

0/0
1.5.2014 13:00

L13a89d72i14s89l83a65v 76K12v68a12s80n50i38č87k72a 1783207203305

Co je paradoxního na řepce za mlýnem ? Pořád jenom obilí tam být nemůže, stačí přijet za rok znovu.

0/0
1.5.2014 11:17

L55u54b21o49m85í24r 90H66r90o79n 4857866483985

Až za rok přijedete znovu, nebude tam obilí, ale kukuřice. Ta je potřebná pro "bioplynky". Stejně tak jako je řepka potřebná pro výrobu biosložky do nafty a benzínu. A nemyslete, že tím to končí. Další rok tam můžou být třeba solární panely. Takže aby dnešní dítě na poli vidělo obilí by byl skoro zázrak. A už vůbec by jsme nemohli chtít, aby rozpoznalo pšenici od ječmene (o žitu ani nemluvím, to už se skoro neseje) nebo ovsa.

0/0
2.5.2014 11:42







Najdete na iDNES.cz