Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Mlýn přečkal válku i znárodnění. A dnes mele mouku tak, jako kdysi

Řemeslo, které se dědí z generace na generaci, oprášil ve Střížově nedaleko Brtnice na Jihlavsku s pomocí rodiny František Křepela. Ten se na počátku devadesátých let rozhodl obnovit provoz mlýna, který u Střížova ve třicátých letech vybudoval jeho dědeček Karel Vidourek.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

S43i64m64o63n96a 79Š53í11r39o95v31á 1840975785328

Ty stroje to je nádheraR^

0/0
1.5.2014 13:00

L32a37d17i21s13l81a95v 86K82v58a89s14n28i72č49k81a 1703677253495

Co je paradoxního na řepce za mlýnem ? Pořád jenom obilí tam být nemůže, stačí přijet za rok znovu.

0/0
1.5.2014 11:17

L95u73b37o39m90í56r 92H50r78o50n 4897176893705

Až za rok přijedete znovu, nebude tam obilí, ale kukuřice. Ta je potřebná pro "bioplynky". Stejně tak jako je řepka potřebná pro výrobu biosložky do nafty a benzínu. A nemyslete, že tím to končí. Další rok tam můžou být třeba solární panely. Takže aby dnešní dítě na poli vidělo obilí by byl skoro zázrak. A už vůbec by jsme nemohli chtít, aby rozpoznalo pšenici od ječmene (o žitu ani nemluvím, to už se skoro neseje) nebo ovsa.

0/0
2.5.2014 11:42







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.