Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Zdraví z Posázaví slaví. Pribina si letos připomíná dvě kulatá výročí

Jeden z nejvýznamnějších potravinářských podniků na Vysočině slaví kulaté výročí. A hned dvě najednou. Letos je to přesně 90 let, co byly vytvořeny základy dnešní Pribiny v Přibyslavi. A před dvaceti lety zažil podnik znovuzrození pod francouzským koncernem Bongrain.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

K25a86r84e85l 34C21a25k63l 9234855506155

Jako bývalý zaměstnanec Pribiny  se podivuji nad tím, jak jednatel Pribiny Ing. Obermaier pracuje s fakty. Na jedné straně říká, že Pribináček znala celá republika, aby následně prohlásil, že byl k dostání pouze v Havlíčkově Brodě a Praze. Při tom skutečnost je taková, že kromě Prahy se stejným způsobem rozvážel Pribináček i v Brně a v celém Východočeském kraji, protože Pribina byla součástí podniku PMV Hradec Králové. V té době byl v prodeji i sousedním Jihlavském okrese. Do všech těchto odběrných míst se za rok prodalo 2.300 t. Pribináčku. Umožnila to i zvýšená trvanlivost, která nebyla 24 hod., jak je uvedeno v článku, ale 4 dny a noční rozvoz do distribučních skladu v Praze a Brně. Jak se změnila kvalita "nového" Pribináčku, ať posoudí pamětníci sami.

Ještě nemohu souhlasit s tím, jak vzpomíná Ing. Obermaier, že když si francouzští zástupci si prohlíželi areál tavírny, zaujal je tam jeden stroj v šeru. Asi si zapomněli rozsvítit, protože tam byly baličky tohoto typu 3. Byly to sovětské kopie strojů firmy BezHilgers. na nichž se balily známé 70% tavené sýry (modré a červené balení).

Již si nevšimli, že druhé části rekonstruované tavírny (rek. z roku 1988) stojí 3 nové baličky od fy. Kustner, 1 balička PolyClip na salámy a velkokapacitní tavička Stephan. Doufám, že tyto stroje nešly do šrotu, jak se píše v článku.

Když se hodnotí historie, měla by se hodnotit věrohodně, alespoň pokud pamětníci ještě žijí.

0/0
10.8.2013 10:38

T97o61m31a96s 57N28o10v10o81t76n30y 3411256478449

Složení samozřejmě dávno stejné není, článek je jen obyčejné PR mlékárny. Kam do mlékárenství vlezou frantíci, tam to jde do kytek, někde úplně (yoplait), jinde zatím jen "kvalitou" či "novými a lepšími" výrobky (kunín, pribina - tpk, danone) atd. Využívají to tady jako levnou výrobu pro zahraniční trhy a až se to přestane vyplácet, tak to zavřou a jdou pryč.

+1/0
12.7.2013 23:47

P74e65t23r 55S64v50o40b33o42d54a 9443233387524

no rozhodně předtím pribináček nebyl taková ta škrobová mastná hmota bez chuti, co je teď... to ať si dělají zadel z plastelíny a ne z nás...

+4/−1
11.7.2013 13:29
Foto

Z46b70y74n75ě64k 34M15e71l72i52c50h69a20r 9865477365899

před 20 lety jsem tam byl na brigádě na hermelínech - byla to pořádná šichta za docela nízký peníze... ale sranda :-)

+3/0
11.7.2013 12:21

P65a31v76e89l 11K14o27s15e83k 4375123446225

Jako sorry, ale (naprosto) stejnému složení Pribiňáčka nevěřim.

+7/−1
11.7.2013 12:16

R34o46b72e89r90t 71F49u96c61h88s 9667417525698

K dostání jen v Praze a Havlbrodě? U nás byl normálně taky v Jednotě a to nejsem žádnej mlaďoch

+2/0
11.7.2013 10:30
Foto

Z90b36y32n69ě59k 77M89e63l71i67c33h70a14r 9525947985879

před 50 lety je něco jiného než před 30, kdy to pamatuju i já

+3/0
11.7.2013 12:20







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.