Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Zdraví z Posázaví slaví. Pribina si letos připomíná dvě kulatá výročí

Jeden z nejvýznamnějších potravinářských podniků na Vysočině slaví kulaté výročí. A hned dvě najednou. Letos je to přesně 90 let, co byly vytvořeny základy dnešní Pribiny v Přibyslavi. A před dvaceti lety zažil podnik znovuzrození pod francouzským koncernem Bongrain.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

K55a18r50e34l 11C89a94k96l 9434755276715

Jako bývalý zaměstnanec Pribiny  se podivuji nad tím, jak jednatel Pribiny Ing. Obermaier pracuje s fakty. Na jedné straně říká, že Pribináček znala celá republika, aby následně prohlásil, že byl k dostání pouze v Havlíčkově Brodě a Praze. Při tom skutečnost je taková, že kromě Prahy se stejným způsobem rozvážel Pribináček i v Brně a v celém Východočeském kraji, protože Pribina byla součástí podniku PMV Hradec Králové. V té době byl v prodeji i sousedním Jihlavském okrese. Do všech těchto odběrných míst se za rok prodalo 2.300 t. Pribináčku. Umožnila to i zvýšená trvanlivost, která nebyla 24 hod., jak je uvedeno v článku, ale 4 dny a noční rozvoz do distribučních skladu v Praze a Brně. Jak se změnila kvalita "nového" Pribináčku, ať posoudí pamětníci sami.

Ještě nemohu souhlasit s tím, jak vzpomíná Ing. Obermaier, že když si francouzští zástupci si prohlíželi areál tavírny, zaujal je tam jeden stroj v šeru. Asi si zapomněli rozsvítit, protože tam byly baličky tohoto typu 3. Byly to sovětské kopie strojů firmy BezHilgers. na nichž se balily známé 70% tavené sýry (modré a červené balení).

Již si nevšimli, že druhé části rekonstruované tavírny (rek. z roku 1988) stojí 3 nové baličky od fy. Kustner, 1 balička PolyClip na salámy a velkokapacitní tavička Stephan. Doufám, že tyto stroje nešly do šrotu, jak se píše v článku.

Když se hodnotí historie, měla by se hodnotit věrohodně, alespoň pokud pamětníci ještě žijí.

0/0
10.8.2013 10:38

T70o17m33a76s 43N94o52v86o39t89n83y 3751886498679

Složení samozřejmě dávno stejné není, článek je jen obyčejné PR mlékárny. Kam do mlékárenství vlezou frantíci, tam to jde do kytek, někde úplně (yoplait), jinde zatím jen "kvalitou" či "novými a lepšími" výrobky (kunín, pribina - tpk, danone) atd. Využívají to tady jako levnou výrobu pro zahraniční trhy a až se to přestane vyplácet, tak to zavřou a jdou pryč.

+1/0
12.7.2013 23:47

P42e18t66r 96S46v13o52b79o49d98a 9963533877244

no rozhodně předtím pribináček nebyl taková ta škrobová mastná hmota bez chuti, co je teď... to ať si dělají zadel z plastelíny a ne z nás...

+4/−1
11.7.2013 13:29
Foto

Z44b37y78n88ě42k 10M93e48l79i61c54h15a42r 9645347745449

před 20 lety jsem tam byl na brigádě na hermelínech - byla to pořádná šichta za docela nízký peníze... ale sranda :-)

+3/0
11.7.2013 12:21

P61a32v97e63l 35K19o30s35e66k 4635533376435

Jako sorry, ale (naprosto) stejnému složení Pribiňáčka nevěřim.

+7/−1
11.7.2013 12:16

R97o97b97e25r55t 56F95u10c16h67s 9127937385148

K dostání jen v Praze a Havlbrodě? U nás byl normálně taky v Jednotě a to nejsem žádnej mlaďoch

+2/0
11.7.2013 10:30
Foto

Z51b40y69n87ě55k 73M63e45l30i88c59h19a27r 9575627755459

před 50 lety je něco jiného než před 30, kdy to pamatuju i já

+3/0
11.7.2013 12:20







Najdete na iDNES.cz