Brownies se semínky z granátového jablka
Jeden z nejlepších čokoládových dezertů, jehož původ sahá do Ameriky.
Stupeň obtížnosti
Střední
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
203 KCal
9 %
8 %
-
Energie
848 KJ
9 %
8 %
-
Sacharidy
22,6 g
26 %
23 %
-
Vláknina
1,4 g
5 %
5 %
-
Bílkoviny
3,0 g
5 %
4 %
-
Tuky
10,9 g
17 %
16 %
-
nasycené
6,1 g
-
trans-mastné
0,2 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Do rendlíku dáme oba cukry, máslo a 30 ml vody. Za stálého míchání při střední teplotě přivedeme k varu.
- Stáhneme z ohně, do rendlíku přidáme nasekanou čokoládu a mícháme do úplného rozpuštění. Vejce vyšleháme do husté pěny, po částech zapracujeme čokoládovou hmotu.
- Přisypeme prosátou mouku smíchanou s jedlou sodou a špetkou soli, dobře promícháme. Těsto nalijeme do čtvercové formy o rozměrech 18 × 18 cm vyložené pečicím papírem.
- Posypeme částí semínek z granátového jablka a pečeme při 165 °C asi 40 minut. Necháme vychladnout, nakrájíme na kostičky a ozdobíme zbylými semínky z granátového jablka.