Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Pokrmy třebíčských studentů zaujaly slavného michelinského šéfkuchaře

  12:51aktualizováno  12:51
S velkým úspěchem se z mezinárodní kuchařské soutěže ve Francii vrací studenti hotelové školy v Třebíči. Ve velké konkurenci obstáli a vybojovali druhé místo. S netradičními pokrmy uspěli před porotou, ve které zasedl i Philippe Mille, šéfkuchař oceněný michelinskou hvězdou.

Studenti třebíčské hotelové školy Eva Jandásková a Vojtěch Poskočil se slavným šéfkuchařem Philippem Millem. | foto: Archiv školy

Studenti Střední hotelové školy v Třebíči se minulý týden v Remeši zúčastnili mezinárodní gastronomické soutěže, kterou organizoval světoznámý šéfkuchař Philippe Mille, držitel michelinské hvězdy, společně s Úřadem regionální rady Champagne-Ardenne. Tým ve složení Eva Jandásková a Vojtěch Poskočil skončil na druhém místě.

"Soutěže se kromě týmu z Kraje Vysočina zúčastnily nejlepší školní týmy z francouzského regionu Champagne-Ardenne, Nitranského samosprávného kraje na Slovensku a švédského regionu Vastmanland," informovala mluvčí kraje Eva Neuwirthová.

"Vzhledem k tomu, že s přípravou podobné soutěže jsme zatím neměli zkušenosti, uspořádali jsme v letošním roce akci pouze pro naše evropské partnerské regiony. V příštím roce bychom rádi soutěž rozšířili a přizvali do ní také týmy z Číny, Ruska, Maroka, Toga či Beninu," řekl vedoucí mezinárodního oddělení regionu Champagne-Ardenne Abderrahim El Khantour.

Vítězem prvního ročníku se stal francouzský tým, ale hodnocení bylo velmi těsné.

Každé soutěžní družstvo dostalo tříhodinový limit na přípravu svého menu, které následně muselo prezentovat před odbornou porotou v angličtině.

Eva Jandásková a Vojtěch Poskočil připravili například marinovaná kuřecí prsa v jogurtu obalovaná v toustovém chlebu nebo kuřecí terinu s červenou čočkou a špenátem. Prezentovali se také dušeným celerem s jablky a červenou řepou či bramborovo-dýňovými taštičkami plněnými žampiony a cuketou s omáčkou ze sušených švestek a vlašských ořechů.

V porotě zasedli přední odborníci v gastronomii, například šéfkuchař hotelu Ritz v Paříži nebo sám šéfkuchař Philippe Mille.





Hlavní zprávy

Další z rubriky

Hasiči v Jihlavě likvidují požár společnosti na výrobu dřeva. Oheň zasáhl halu...
Ranní požár v továrně na zpracování dřeva už hasiči zlikvidovali

Od čtvrté hodiny ranní bojovali hasiči v Jihlavě s požárem, který vypukl v tamní továrně na zpracování dřeva. Plameny zachvátily halu a dopravníky uvnitř...  celý článek

Jednou z hlavních postav Pražského jara 1968 a chystaných reforem socialismu...
Poslali děti pro zásoby a zmizeli ve studiu. Při okupaci pomáhal rozhlas

Před 49 lety začala okupace tehdejšího Československa vojsky Varšavské smlouvy. Do Žďáru nad Sázavou dorazily polské jednotky. Manželé Holoubkovi o dění...  celý článek

Na své cestě z Vídně do Prahy se v jihlavské restauraci Na Růžku pravidelně...
Byla neděle a Na Růžku zavonělo dvaadvacet bábovek

Letos na podzim uplyne 50 let od doby, kdy byla v Jihlavě zbourána restaurace Na Růžku, o níž je další díl seriálu Ta naše hospoda.. Podnik z roku 1916...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.