náhledy
Andělé, čerti a Mikuláš, to jsou figurky z pravého marcipánu, které připravují cukráři v Černovicích na Pelhřimovsku. Mimo vánoční čas pak černovická cukrárna pod vlastní značkou Bon-Bon zásobuje trh především sladkými figurkami s tematikou zvířat. Cukrárna má odbyt nejen v Česku, ale i na Slovensku a v Bulharsku.
Autor: Petr Lemberk, MAFRA
Výroba marcipánových figurek je precizní ruční práce cukrářů.
Autor: Petr Lemberk, MAFRA
Za dva měsíce už cukráři v Černovicích ručně vyrobili tisíce figurek s tematikou Mikuláše a Vánoc.
Autor: Petr Lemberk, MAFRA
S předvánoční výrobou v cukrárně zkušeným cukrářům vypomáhají i brigádníci. "V tomto období zvyšujeme počet pracovních sil z osmi na dvanáct lidí," řekla jednatelka firmy Petra Kovandová.
Autor: Petr Lemberk, MAFRA
"Nejvíce vyrábíme čerty, andílky a Mikuláše. Ti jsou vyrobeni z pravého marcipánu s velkým obsahem mandlovin,“ dodala Kovandová.
Autor: Petr Lemberk, MAFRA
Vánoční kapr může být i netradiční - z pravého marcipánu.
Autor: Petr Lemberk, MAFRA
Zdobení marcipánových figurek vyžaduje soustředění a klidnou ruku.
Autor: Petr Lemberk, MAFRA
Marcipánoví kapříci v detailu.
Autor: Petr Lemberk, MAFRA
Mezi zákazníky je rodinná firma Kovandů známá pod značkou Bon-Bon.
Autor: Petr Lemberk, MAFRA
Radost z hotového výrobku, marcipánového Mikuláše.
Autor: Petr Lemberk, MAFRA
Cukráři vyrábí sladké ozdoby s tematikou Mikuláše ve více podobách.
Autor: Petr Lemberk, MAFRA