Diskuze

Do Mánesu jezdili papaláši i umělci a vznikl v něm svratecký guláš

Seriál Ta naše hospoda se dnes vydal po stopách krajové speciality. Její autor, kuchař František Mořický, vařil i pro Havlovy. V hotelu Mánes ve Svratce, který hlavně za socialismu zažíval zlaté časy, uvařil svratecký guláš. Ten se stal vyhlášenou pochoutkou, za níž jezdili jedlíci z daleka.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Je to klasický maďarský guláš, cibule tu šťávu zahustí a dá jí barvu, dávám jí hodně i na kuře nebo kachnu, jinak by nebyla šťáva. K tomu guláši mám rád kolínka nebo jiné italské duté nudle- makarony a pod.

Na guláš lze naložit i přední kližku, musí se ale nakrojit, aby olej a citron měly přístup k masu- blány musí být odstraněny. Marináda musí být lehce nakyslá.

Do guláše patří drcený kmín a origano- může se dát už do marinády. Rajský protlak až ke konci dušení, guláš se vaří na mírném plameni.

Ozdobí se na talíři tenkými kolečky pálivé papriky a navrch se dá lžičkou vyloupnutý ořech másla. Vše musí být ale hodně teplé.

0 1
možnosti
Foto

Ještě poznámka- sůl do marinády nedávejte, až do téměř hotového guláše. Sůl vám z masa vytáhne všechnu šťávu.

0 0
možnosti