Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu
Zobrazit příspěvky: Doporučované
Čekáme na více doporučených příspěvků
Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

M64i67r70o24s34l29a88v 42S30t21e91i96n18e18r 6248834283675

Je to klasický maďarský guláš, cibule tu šťávu zahustí a dá jí barvu, dávám jí hodně i na kuře nebo kachnu, jinak by nebyla šťáva. K tomu guláši mám rád kolínka nebo jiné italské duté nudle- makarony a pod.

Na guláš lze naložit i přední kližku, musí se ale nakrojit, aby olej a citron měly přístup k masu- blány musí být odstraněny. Marináda musí být lehce nakyslá.

Do guláše patří drcený kmín a origano- může se dát už do marinády. Rajský protlak až ke konci dušení, guláš se vaří na mírném plameni.

Ozdobí se na talíři tenkými kolečky pálivé papriky a navrch se dá lžičkou vyloupnutý ořech másla. Vše musí být ale hodně teplé.

0/−1
doporučit
5.3.2017 20:17
Foto

M33i17r15o31s39l97a72v 66S75t41e21i88n59e72r 6188154873125

Ještě poznámka- sůl do marinády nedávejte, až do téměř hotového guláše. Sůl vám z masa vytáhne všechnu šťávu.

0/0
doporučit
5.3.2017 20:21







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.