Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Do Mánesu jezdili papaláši i umělci a vznikl v něm svratecký guláš

Seriál Ta naše hospoda se dnes vydal po stopách krajové speciality. Její autor, kuchař František Mořický, vařil i pro Havlovy. V hotelu Mánes ve Svratce, který hlavně za socialismu zažíval zlaté časy, uvařil svratecký guláš. Ten se stal vyhlášenou pochoutkou, za níž jezdili jedlíci z daleka.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

M17i34r52o12s49l75a20v 19S37t97e90i96n32e36r 6378984683875

Je to klasický maďarský guláš, cibule tu šťávu zahustí a dá jí barvu, dávám jí hodně i na kuře nebo kachnu, jinak by nebyla šťáva. K tomu guláši mám rád kolínka nebo jiné italské duté nudle- makarony a pod.

Na guláš lze naložit i přední kližku, musí se ale nakrojit, aby olej a citron měly přístup k masu- blány musí být odstraněny. Marináda musí být lehce nakyslá.

Do guláše patří drcený kmín a origano- může se dát už do marinády. Rajský protlak až ke konci dušení, guláš se vaří na mírném plameni.

Ozdobí se na talíři tenkými kolečky pálivé papriky a navrch se dá lžičkou vyloupnutý ořech másla. Vše musí být ale hodně teplé.

0/−1
5.3.2017 20:17
Foto

M93i94r42o56s17l65a21v 88S34t56e69i47n87e17r 6388944793215

Ještě poznámka- sůl do marinády nedávejte, až do téměř hotového guláše. Sůl vám z masa vytáhne všechnu šťávu.

0/0
5.3.2017 20:21







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.