- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Těžcí pacienti to je opravdu problém. Nehledě na obtížnou manipulaci s nimi, jde i o to, že mají spoustu komplikací, špatně se jim hojí rány, mají opruzeniny, kde se v místech kožních zahybů snadno pomnoží mykóza, vznikají u nich proleženiny, které se opět špatně hojí a mohou být vstupní bránou infekce pro organismus, mají hůř ventilované plíce, přetížené srdce, často cukrovku...
Dost lidí tu píše, ať si obézní lidi, kuřáci a alkoholici ... připlácej za péči. Určitě oni žijou tak, že nezvedaj rizko žádný nemoci. To by si mohl připlácet každej kdo jí málo zeleniny, kdo sedí celej den v práci, kdo málo, nebo moc cviči, kdo čte po tmě a níčí si očí, kdo jí cukr ... Logiku by spíš mělo, aby někdo s prokazatelně dobrym zdravim dostal slevu. To by bylo i motivační.
Na druhou stranu - na dobrém zdraví má minimálně poloviční podíl prostě štěstí, resp. genetika. Něco, na čem člověk nemá žádnou zásluhu.
Navíc - člověk stojí zdravotní pojišťovny nejvíc v posledních letech, často spíš měsících života. Tedy v době, kdy už neplatí žádné zdravotní pojištění, které by mu šlo zdražovat či zlevňovat. A platí to pro poslední životní fáze i těch zdravě žijících - jenom to u nich přijde později.
Tedy pokud bychom to měli brát striktně ekonomicky, tak nejvýhodněji vyjde, když člověk moc zdravě nežije, aby zemřel pokud možno co nejdřív po dosažení důchodového věku.
Já bych radši moc po těch "motivačních" opatřeních za účelem ušetřit, nevolala...
lituju zdravotníky,že se musí dřít s takovými velrybami..kdo doroste do takových rozměrů,by měl připlácet na zdravotní pojištění..
Docela by mě zajímalo, na co by pro příliš těžké lidi potřebovali sanitu pro vysoce infekční pacienty. Kde by se takový člověk asi nakazil?
Z blbýho žrádla - třeba taková žloutenka.....
Po letmém pohledu do diskuse, kde si většina lidí myslí, že k 300 kg se můžete prožrat, mám za to, že máme spíš nedostatek blázinců.
To musí být dřina prožrat se k 300 kg.
Ona prostě o zdraví nestojí. Žere, nehýbe se. Nevím, proč tam tu záchranku posílali.
Výše zdravotního pojištění by se měla odvíjet od životosprávy pacienta.
Taxa za tuky, za kouření, za cukr ....
Nikoliv ale za nemoci. To je jiná pane hrábě ...
A jak byste to asi monitoroval? Elektronickou evidencí jídla?