Diskuze

Pečení perníčků k původním českým Vánocům nepatří. Přišlo z Německa

Hlavním jídlem na Štědrý večer býval často jablečný štrúdl, k němuž se pil punč, nebo vánočka s omáčkou. Teprve před necelými sto lety se na vánoční tabuli dostal kapr a maso vůbec. Dodržovala se i tradice, ze které měly hospodyňky radost. Vařilo se jen na Štědrý den, o svátcích se dojídaly zbytky.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

U nas se pernicky nikdy nepekly. ono upect opravdu dobry pernicek vubec neni jednoduche.

Posledni leta je kupuji od firmy Schmidt Nürnberg. Ty se pecou uz v lete aby spravne odlezely a jsou opravdu vyborne.To podivne z Pardubic je vhone jen na strouhani a posypani neceho.

0 2
možnosti

Pozdě! Mám je napečené, nazdobené a sežeru je průběžně.

5 0
možnosti