- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Pronajímatel - nájemce - provozovatel = typický český šlendrián. Pak to má k něčemu vypadat. Proč město nepronajme restauraci přímo tomu, kdo ji bude provozovat? Vždyť nájemné je více než slušné...(Otázkou ovšem zůstává, kolik platil provozovatel nájemci - 2x, 3x víc?).
Přece mi nechcete tvrdit, že tomu na radnici nikdo nerozumí :-)
...nerozumi...nebo nechce rozumet...ono stavet neco za penize ktere nejsou moje a tudiz me neboli kdyz o ne prijdu mluvi samo za sebe...pak to dopada jak to dopada...:)
V Havl. Brodě se nějaký miliónek nekouká, tam totiž nevědi, co s penězi. Klidně zbourají obyvatelný dům, rozkopou nedávno upravené Smetanovo náměstí, vrazí 10 miliónů do Radniční restaurace, která se nemůže uživit. Klidně rozhází další milióny, až někoho na radnici něco chytrého napadne.
Dalším dobrým příkladem jsou lavičky na náměstí za statisíce, rezatá výdejna lahváčů (Honzárkův tip) za miliony, a největším současným hitem je paralelní asfaltová cyklostezka podél řeky, když na druhém břehu už vede také a na obou koncích jsou mosty. Havl. Brod je zázrak, kam by měly jezdit delegace z celého světa, poučit se, jak se to dělá.
Žumpa byla dobrá tak na ty oldies disco....na jídlo mi přijde ten prostor nešikovný, myslím hotovkové polední menu....ale držím place borcům, co mě přesvědčí o opaku.
Koukněte, za ty peníze to je hodně levný pronájem, je to vybavené, je to v centru města, hned pod židlí profesionálního žvanila Honzárka, má to PR prakticky zadarmo. Mně z toho vychází, že to je ideální kombinace. Bohužel ten, kdo to provozoval, byl naprostý nýmand. Jiné vysvětlení nepřichází v úvahu.
Proč pivovar, když vyhrál soutěž neprovozuje, ale dále pronajímá.
...protoze to nikdo rozumnej nechtel ...proc asi...no a pivovar chtel dalsi odbyt pro svoje pivo...tak pro to...jenze se to zvrtlo...nokdo to nechce provozovat a tak ma pivovar provozovnu za kterou plati...:)
10-15 tisíc měsíčně je super cena za nájem. Vždyť za metr čtvereční jsem v práci uctovala ve srovnatelně velkém městě už před patnácti lety 1200 - 4000 za rok, podle toho zda šlo o prodejnu s výlohou do ulice či kanceláře do dvora nebo v patře. Jednoznačně se přikláním k názoru, ze to bude personálem. U nás na náměstí jsou vedle sebe asi 7 let dvě slušné restaurace. Jedna měla asi půlroční náskok, ale hosté tam neradi chodili a teď už prý změnila nájemce. V té druhé je to super se vším všudy a pořad plno. On když chce nájemce ušetřit na personálu a obsluhuje sám, taky to není ono, lidi jsou pak naštvaní, ze vše dlouho trvá. Asi ale důvodu k zavření měl víc nakonec.
Vaše teorie nejsou správné - nejde o nájmy nebo nedostatek hostů. Kvalitní prostor chce kvalitní obsluhu a kuchaře. Tady mohu sloužit vlastní zkušeností. Půlrok po otevření jsem do této restaurace na cestě Vysočinou zavítala. Bylo plno na cca 90%. Nepříjemná obsluha, jídlo rozhodně nedosahující kvality, kterou bych od takového místa očekávala, vše VELMI pomalé, pravidlo přinést jídlo k jednomu stolu najednou nedodrženo (a to jsme prosím byli jen 3, prodleva mezi prvním a posledním jídlem byla cca půlhodina). Do restaurace jsem vstupovala s pozitivním očekáváním, dobře naladěná, odpočinutá. Vyšla jsem naštvaná, unavená, zklamaná ve všech směrech. Už bych se tam nikdy nevrátila. Dobře, že to zavřeli, pokud neumějí provozovat restauraci.
Mám stejnou zkušenost. Byl jsem tam jednou s přítelkyní a nikdy více.
Nájem je smesny za zarizenou restauraci. Nicmene takto to dopada kdyz neco dela nekdo kdo za sve ciny nenese odpovednost. Nebot ,, nacpat ,, do teto akce 10 milionu a pronajimat to potom za smesne penize si rika o trestní oznameni na zastupitelstvo pro pochybení pri sprave ciziho majetku...a je lhostejno jestli to byl umysl nebo nedbalost...
Tak to měli nechat rozpadlé? Nebo to chtít pronajmout za balík, který by nikdo nedal?
Lepší podnik se na Vysočině neuživí. Je tam málo lidí, kteří jsou ochotni si připlatit za kvalitní jídlo a o službách ani nemluvím. V buranově si prostě nejde žít stejně jako v Praze.
Pročpak to nájemci asi vzdali? Zřejmě pro vysoké nájmy od pivovaru. Proč tedy restaurace neprovozuje pivovar sám? Asi pro vysoký nájem od města. Tak si to může provozovat město samo a uvidíme jak se tržby pohrnou. Někteří majitelé chtějí moc rychle odepsat vynaložené náklady na investice.
Ten nájem se mi nezdá vysoký, za pronájem nezařízených prostor s určitě menším počtem místností se platí určitě více.