Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Zdraví z Posázaví slaví. Pribina si letos připomíná dvě kulatá výročí

Jeden z nejvýznamnějších potravinářských podniků na Vysočině slaví kulaté výročí. A hned dvě najednou. Letos je to přesně 90 let, co byly vytvořeny základy dnešní Pribiny v Přibyslavi. A před dvaceti lety zažil podnik znovuzrození pod francouzským koncernem Bongrain.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

K25a17r14e64l 42C79a23k50l 9334765506785

Jako bývalý zaměstnanec Pribiny  se podivuji nad tím, jak jednatel Pribiny Ing. Obermaier pracuje s fakty. Na jedné straně říká, že Pribináček znala celá republika, aby následně prohlásil, že byl k dostání pouze v Havlíčkově Brodě a Praze. Při tom skutečnost je taková, že kromě Prahy se stejným způsobem rozvážel Pribináček i v Brně a v celém Východočeském kraji, protože Pribina byla součástí podniku PMV Hradec Králové. V té době byl v prodeji i sousedním Jihlavském okrese. Do všech těchto odběrných míst se za rok prodalo 2.300 t. Pribináčku. Umožnila to i zvýšená trvanlivost, která nebyla 24 hod., jak je uvedeno v článku, ale 4 dny a noční rozvoz do distribučních skladu v Praze a Brně. Jak se změnila kvalita "nového" Pribináčku, ať posoudí pamětníci sami.

Ještě nemohu souhlasit s tím, jak vzpomíná Ing. Obermaier, že když si francouzští zástupci si prohlíželi areál tavírny, zaujal je tam jeden stroj v šeru. Asi si zapomněli rozsvítit, protože tam byly baličky tohoto typu 3. Byly to sovětské kopie strojů firmy BezHilgers. na nichž se balily známé 70% tavené sýry (modré a červené balení).

Již si nevšimli, že druhé části rekonstruované tavírny (rek. z roku 1988) stojí 3 nové baličky od fy. Kustner, 1 balička PolyClip na salámy a velkokapacitní tavička Stephan. Doufám, že tyto stroje nešly do šrotu, jak se píše v článku.

Když se hodnotí historie, měla by se hodnotit věrohodně, alespoň pokud pamětníci ještě žijí.

0/0
10.8.2013 10:38

T55o81m80a24s 14N52o78v77o55t92n90y 3901306418139

Složení samozřejmě dávno stejné není, článek je jen obyčejné PR mlékárny. Kam do mlékárenství vlezou frantíci, tam to jde do kytek, někde úplně (yoplait), jinde zatím jen "kvalitou" či "novými a lepšími" výrobky (kunín, pribina - tpk, danone) atd. Využívají to tady jako levnou výrobu pro zahraniční trhy a až se to přestane vyplácet, tak to zavřou a jdou pryč.

+1/0
12.7.2013 23:47

P37e64t18r 73S75v56o76b22o80d76a 9213703107874

no rozhodně předtím pribináček nebyl taková ta škrobová mastná hmota bez chuti, co je teď... to ať si dělají zadel z plastelíny a ne z nás...

+4/−1
11.7.2013 13:29
Foto

Z33b91y41n38ě75k 70M43e57l22i17c77h48a45r 9765317255239

před 20 lety jsem tam byl na brigádě na hermelínech - byla to pořádná šichta za docela nízký peníze... ale sranda :-)

+3/0
11.7.2013 12:21

P44a11v75e85l 84K25o13s73e31k 4775683106465

Jako sorry, ale (naprosto) stejnému složení Pribiňáčka nevěřim.

+7/−1
11.7.2013 12:16

R91o81b78e88r32t 11F59u62c53h70s 9697787525108

K dostání jen v Praze a Havlbrodě? U nás byl normálně taky v Jednotě a to nejsem žádnej mlaďoch

+2/0
11.7.2013 10:30
Foto

Z94b37y20n10ě89k 64M63e76l69i33c11h47a76r 9375647535919

před 50 lety je něco jiného než před 30, kdy to pamatuju i já

+3/0
11.7.2013 12:20







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.